A d v i e s b u r e a u   v o o r   b o u w f y s i c a
gevel DKKDe ontvangstruimten van De Kleine Komedie worden verbouwd. denieuwegeneratie (www.denieuwegeneratie.nu) heeft een ontwerp gemaakt voor aanpak van entree, foyers en barren.


Tussen verschillende verdieping zijn vides ontworpen die de structuur van het totale theater inzichtelijker maken. Het volume van de zaal komt apart tot haar recht. CDC adviseerde het brandveiligheidsplan en gaf akoestische en thermische adviezen.
foyer DKK
Omdat in principe geen wijzigingen in bezetting, gebruik en vluchtwegen optreden, is aangesloten op bestaande brandveiligheidsvoorzieningen. Akoestisch werden vlakke afwerkingen gevraagd. Dat wordt gerealiseerd met akoestische plafonds. Bestaande ramen blijven gehandhaafd vanwege het monumentale karakter. De ramen worden deels van voorzetramen voorzien waardoor een acceptabel comfort gerealiseerd kan worden in combinatie met handhaving van te openen ramen.
entree DKK

CDC in beeld

BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
In samenwerking met Rothuizen architecten stedenbouwkundigen analyseren we bestaande installaties, comfortklachten en energiegebruik. We adviseren hoe effectief comfortklachten kunnen worden verminderd en gasgebruik kan worden teruggebracht.

DSCN8908


Opdrachtgever: College van Kerkrentmeesters Hervormde gemeente Kapelle
Architect: Rothuizen architecten stedenbouwkundigen
Bouwfysica: CDC
CDC participeerde in de winnende tender voor deelgebied C/D van Podium Lelylaan: Het Cornelium

upd OZ ThePodium Native copyrightWAX
Impressie van OZ.

Het Cornelium beslaat de kavels C en D van Het Podium Lelylaan. Een extensieve ontwikkeling tussen station Lelylaan en de westelijke A10. Beide kavels zijn onlosmakelijk met elkaar verbouwen in een monumentale en nieuwbouw opgave. Monumantaal vanwege het jonge monemunt van Ingwersen (https://www.architectuur.org/ingwersen.php).
Samen met Dura Vermeer, Villanova, Wessel & Van Geffen, Lomans en Tentij won CDC de tender voor de uitbreiding van basisschool de Kameleon: Kameleon
Architect John  Kusters tekende de prijs winnend woonark voor Schoonschip in Amsterdam.
Schoonschip1
Foto's: Arjan van de Vegt
dav
Ook (deels) monumentale of beschermde stadsgezichten ontkomen vaak niet aan verduurzaming, al dan niet in combinatie met functiewijziging of transformatie. Recent onderzochten we daarvoor woningen in Leiden, 's Graveland, Groesbeek, Arnhem, Reeuwijk, Amsterdam en Rotterdam op hun bouwfysiche merites in relatie tot de duurzaamheid en vochtbelasting in constructies. Het blijkt dan niet altijd verstandig over te gaan naar een dik isolatiepakket overal aan de binnenzijde.