A d v i e s b u r e a u   v o o r   b o u w f y s i c a
bangkok1De Nederlandse ambassade in Bangkok bestaat uit een nieuwe kanselarij en een bestaande residentie. Uitgangspunt was dat ook in een tropisch klimaat moet worden voldaan aan comfort eisen die in Nederland gangbaar zijn.


architect en hoofdaannemer van het NL-ontwerpteam: Hubert-Jan Henket architecten bna
constructeur: ABT, Arnhem
klimaatbeheersing en installatietechniek: Huisman & Van Muijen, 's Hertogenbosch
bouwfysica: Climatic Design Consult
landschapsontwerp: Michael van Gessel

bangkok2Om de zon effectief te weren is over het gehele gebouw voor de kanselarij een horizontaal dak met grote overstekken ontworpen en zorgen bomen aan de achterzijde van het gebouw voor effectieve zonwering door lage oppervlaktetemperaturen. Daarnaast zullen aan de buitenzijde van de kantoorvertrekken als vangnet voor openingen tussen de bomen horizontale lamellen aangebracht worden ook om grote luminantieverschillen te nivelleren. Met behulp van daglichtsimulaties zijn de luminantieverhoudingen berekend. Op grond van die berekeningen zijn de plaats, afmetingen en vorm van de lamellen gekozen. Een Thais ontwerpteam heeft het ontwerp uitgewerkt en de uitvoering van de kanselarij begeleid.


CDC in beeld

dav
Ook (deels) monumentale of beschermde stadsgezichten ontkomen vaak niet aan verduurzaming, al dan niet in combinatie met functiewijziging of transformatie. Recent onderzochten we daarvoor woningen in Leiden, 's Graveland, Groesbeek, Arnhem, Reeuwijk, Amsterdam en Rotterdam op hun bouwfysiche merites in relatie tot de duurzaamheid en vochtbelasting in constructies. Het blijkt dan niet altijd verstandig over te gaan naar een dik isolatiepakket overal aan de binnenzijde.
In samenwerking met Rothuizen architecten stedenbouwkundigen analyseren we bestaande installaties, comfortklachten en energiegebruik. We adviseren hoe effectief comfortklachten kunnen worden verminderd en gasgebruik kan worden teruggebracht.

DSCN8908


Opdrachtgever: College van Kerkrentmeesters Hervormde gemeente Kapelle
Architect: Rothuizen architecten stedenbouwkundigen
Bouwfysica: CDC
Architect John  Kusters tekende de prijs winnend woonark voor Schoonschip in Amsterdam.
Schoonschip1
Foto's: Arjan van de Vegt
Samen met Dura Vermeer, Villanova, Wessel & Van Geffen, Lomans en Tentij won CDC de tender voor de uitbreiding van basisschool de Kameleon: Kameleon
CDC participeerde in de winnende tender voor deelgebied C/D van Podium Lelylaan: Het Cornelium

upd OZ ThePodium Native copyrightWAX
Impressie van OZ.

Het Cornelium beslaat de kavels C en D van Het Podium Lelylaan. Een extensieve ontwikkeling tussen station Lelylaan en de westelijke A10. Beide kavels zijn onlosmakelijk met elkaar verbouwen in een monumentale en nieuwbouw opgave. Monumantaal vanwege het jonge monemunt van Ingwersen (https://www.architectuur.org/ingwersen.php).
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel