A d v i e s b u r e a u   v o o r   b o u w f y s i c a
catharijneconvent Ten behoeve van de renovatie van Museum Catharijne Convent te Utrecht heeft Climatic Design Consult een onderzoek uitgevoerd naar de zontoetreding, daglichttoetreding, akoestische en vochttechnische aspecten.opdrachtgever: Museum Catharijne Convent, Utrecht respectievelijk Rijksgebouwendienst directie Noord-west
architect: Henket & partners architecten, Esch
contructeur: ABT, Arnhem
klimaatbeheersing: RGD, DO & T, Den Haag
E-installaties: Dijkoraad
Verlichtingsadvies: Joost de Beij licht
Inrichting/tentoonstellingsontwerp: Kinkorn, Tilburg
bijdrage Climatic Design Consult: diverse bouwfysische deelstudies
Museum Catharijneconvent, Utrecht
Voor het bepalen van de directe bezonning en de verlichtingssterke door daglicht zijn metingen uitgevoerd. Op basis van dit onderzoek zijn keuzes gemaakt voor de noodzakelijke zon- en lichtwerende voorzieningen, zodat aan de eisen voor conservering van het tentoongestelde wordt voldaan. Daarnaast zijn analyses uitgevoerd en adviezen gegeven om temperatuurvariaties in museale ruimten te beperken en vochtproblemen te voorkomen respectievelijk op te lossen.

CDC in beeld

CDC participeerde in de winnende tender voor deelgebied C/D van Podium Lelylaan: Het Cornelium

upd OZ ThePodium Native copyrightWAX
Impressie van OZ.

Het Cornelium beslaat de kavels C en D van Het Podium Lelylaan. Een extensieve ontwikkeling tussen station Lelylaan en de westelijke A10. Beide kavels zijn onlosmakelijk met elkaar verbouwen in een monumentale en nieuwbouw opgave. Monumantaal vanwege het jonge monemunt van Ingwersen (https://www.architectuur.org/ingwersen.php).
In samenwerking met Rothuizen architecten stedenbouwkundigen analyseren we bestaande installaties, comfortklachten en energiegebruik. We adviseren hoe effectief comfortklachten kunnen worden verminderd en gasgebruik kan worden teruggebracht.

DSCN8908


Opdrachtgever: College van Kerkrentmeesters Hervormde gemeente Kapelle
Architect: Rothuizen architecten stedenbouwkundigen
Bouwfysica: CDC
dav
Ook (deels) monumentale of beschermde stadsgezichten ontkomen vaak niet aan verduurzaming, al dan niet in combinatie met functiewijziging of transformatie. Recent onderzochten we daarvoor woningen in Leiden, 's Graveland, Groesbeek, Arnhem, Reeuwijk, Amsterdam en Rotterdam op hun bouwfysiche merites in relatie tot de duurzaamheid en vochtbelasting in constructies. Het blijkt dan niet altijd verstandig over te gaan naar een dik isolatiepakket overal aan de binnenzijde.
Samen met Dura Vermeer, Villanova, Wessel & Van Geffen, Lomans en Tentij won CDC de tender voor de uitbreiding van basisschool de Kameleon: Kameleon
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Architect John  Kusters tekende de prijs winnend woonark voor Schoonschip in Amsterdam.
Schoonschip1
Foto's: Arjan van de Vegt