A d v i e s b u r e a u   v o o r   b o u w f y s i c a

Asscher1
Het Asschergebouw uit 1907 en voormalige diamantslijperij is getransformeerd naar woningen, horeca en kantoren. Het prachtige gebouw met verschillende stijlkenmerken, vaak verfijnd gedetailleerd, bestaat in hoofdopzet uit een langgerekt hoofdgebouw met aan de oostzijde een geaccidenteerd verhoogde toren. Het gebouw is voorzien van ruime daglichtopeningen om de slijpers goed zicht te geven op hun werk. De ruimten zijn royaal hoog. Die kwaliteitskenmerken heeft architect Villanova behouden.

Asscher2
Op de begane grond en in de kelder kreeg het gebouw een horecaruimte en de mogelijkheid tot meerder kantoor-/bedrijfsruimten. Ze worden allemaal zelfstandig ontsloten via het binnenterrein. De bestaande kelder werd uitgebreid onder het hele gebouw. Door koekoeks met verdiepte ramen te maken kan ook hier bruikbare kantoorruimte worden gerealiseerd. Door later nog vides toe te voegen kan de relatie tussen de kelder en begane grond versterkt worden.

Asscher4
De woningen op de verdiepingen zijn ontsloten door twee portiektrappenhuizen met indrukkendwende hoge nieuwe fraai vormgegeven deuren. Alle zeer luxe uitgevoerde appartementen hebben ruime buitenruimtes gekregen. Het originele trappenhuis geeft samen met een lift toegang tot het penthouse bovenin de toren.

Asscher3
Het hele gebouw is voorzien van een zeer goed isolerende schil. De nieuwe puien zijn voorzien van drievoudig glas. Natuurlijke ventilatietoevoer is hersteld. Warmteopwekking voor ruimteverwarming vindt plaats met warmtepompen.

Opdrachtgever: Zuider Vastgoed
Architect: Villanova
Constructeur: Tentij
Aannemer: De Geus Bouw

Bouwwereld

CDC in beeld

In samenwerking met Rothuizen architecten stedenbouwkundigen analyseren we bestaande installaties, comfortklachten en energiegebruik. We adviseren hoe effectief comfortklachten kunnen worden verminderd en gasgebruik kan worden teruggebracht.

DSCN8908


Opdrachtgever: College van Kerkrentmeesters Hervormde gemeente Kapelle
Architect: Rothuizen architecten stedenbouwkundigen
Bouwfysica: CDC
dav
Ook (deels) monumentale of beschermde stadsgezichten ontkomen vaak niet aan verduurzaming, al dan niet in combinatie met functiewijziging of transformatie. Recent onderzochten we daarvoor woningen in Leiden, 's Graveland, Groesbeek, Arnhem, Reeuwijk, Amsterdam en Rotterdam op hun bouwfysiche merites in relatie tot de duurzaamheid en vochtbelasting in constructies. Het blijkt dan niet altijd verstandig over te gaan naar een dik isolatiepakket overal aan de binnenzijde.
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Architect John  Kusters tekende de prijs winnend woonark voor Schoonschip in Amsterdam.
Schoonschip1
Foto's: Arjan van de Vegt
Samen met Dura Vermeer, Villanova, Wessel & Van Geffen, Lomans en Tentij won CDC de tender voor de uitbreiding van basisschool de Kameleon: Kameleon
CDC participeerde in de winnende tender voor deelgebied C/D van Podium Lelylaan: Het Cornelium

upd OZ ThePodium Native copyrightWAX
Impressie van OZ.

Het Cornelium beslaat de kavels C en D van Het Podium Lelylaan. Een extensieve ontwikkeling tussen station Lelylaan en de westelijke A10. Beide kavels zijn onlosmakelijk met elkaar verbouwen in een monumentale en nieuwbouw opgave. Monumantaal vanwege het jonge monemunt van Ingwersen (https://www.architectuur.org/ingwersen.php).