Please update your Flash Player to view content.
 
steinen1De flats flats Eemstein en Zonnestein te Zwijndrecht zijn gerenoveerd en uitgebreid met meerdere optoplagen en aanvullende torens met hoogtes tot ca. 70 m: De Bakens. Genomineerd voor de nationale renovatieprijs 2009. Ontwerp: Kokon architecten in opdracht van Stam + De Koning. .
Eemstein en Zonnestein, ZwijndrechtIn Zwijndrecht staan de flats Eemstein en Zonnestein. De flats zijn geheel gerenoveerd en uitgebreid met meerdere optoplagen en aanvullende torens met hoogtes tot ca. 70 m. In opdracht van Stam + De Koning en in overleg met Kokon architecten heeft CDC meerdere fysische aspecten onderzocht.

Met behulp van Computational Fluid Dynamics (CFD) is mogelijk windhinder als gevolg van de hoge gebouwen beoordeeld. Tevens zijn de volgende aspecten onderzocht.
  • Vanwege een geluidbelasting zijn geluidwerende voorzieningen geadviseerd.
  • Voor de optopwoningen is de vuurbelastingen bepaald.
  • Om het effect van de uitbreidingen op de omgeving te kunnen beoordelen is een bezonningsstudie gemaakt.
Eemstein en Zonnestein, Zwijndrecht

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei 2016 opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Het vestinghotel in Naarden is open. De verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, is afgerond en in gebruik genomen. Gasten overnachten in sfeer in twintig bijzonder hotelkamers waarvan de suite de meest bijzondere is.
Vestinghotel marktstraat
Op 21 april 2017 opende de Rode Winkel in Utrecht opnieuw haar deuren na een ingrijpende verbouwing. Architect Thomas Kemme verbond de beide panden door de doorgang daartussen te overkappen en de zijwanden van de doorgang naar beide panden te openen. De historische toegangspoort naar het achtergebied vormt nu de entree van de winkel. CDC adviseerde op het gebied van de installatietechniek en bouwfysica
DSCN5083DSCN5075