Please update your Flash Player to view content.
 
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
Het werk aan de klushuizen Sint Martenshof te Arnhem begint de afronding te naderen. De steigers aan de achterzijde van de woningen aan de Nijhoffstraat zijn weggehaald en het resultaat aan die zijde wordt zichtbaar. Zie sintmartenshof.wordpress.com
DSCN8226.

Architectenbureau Ruud Visser ontwierp samen met Peter Boer een woning in een voormalig Noors kerkje aan de Rotte. ArchitectuurNL publiceerde het resultaat in #02/2011. Climatic Design Consult adviseerde het installatietechnische concept en de bouwfysica.
foto: René de Wit
ruudvisser5

.
hm blokker a4 01 verkleindHet Blokkerpand Hoogstraat 196 te Rotterdam is een gemeentelijk (wederopbouw) monument. Kraaijvanger-Urbis ontwierp renovatie en restauratie van de gevel. In opdracht van Blokker Holding adviseerde Climatic Design Consult over bouwfysische, met name vochttechnische, aspecten bij de detaillering.
gevel DKKDe ontvangstruimten van De Kleine Komedie worden verbouwd. denieuwegeneratie (www.denieuwegeneratie.nu) heeft een ontwerp gemaakt voor aanpak van entree, foyers en barren.
.

gevel aki
Marx & Steketee architecten ontwerpen in opdracht van ArtEZ de herbestemming van de voormalige textielfabriek Tetem II te Enschede tot kunstacademie voor diverse kunstvormen (de AKI). Zie ook:  http://issuu.com/architectenweb/docs/architectenweb-magazine_01/33

.

hoofddorpweg1Ymere renoveert een woningblok aan de Hoofddorpweg in Amsterdam: de woning worden opnieuw ingedeeld en van thermische isolatie en geluidisolatie voorzien. Een deel van de woning moet tegen geluid van de drukke Hoofddorpweg beschermd worden.

luchtfoto klein 4
 

Het College van Bestuur heeft besloten het tijdelijke gebouw voor de faculteit Bouwkunde,  BK City, als blijvende huisvesting aan te merken. Om het gebouw verder te ontwikkelen voor een duurzame toekomst start de faculteit het project BKCity SLIM: ontwikkeling tot een spraakmakend duurzaam gebouw met hoge architectonische kwaliteit en aandacht voor de monumentale waarde.

.

Lindenberg gevel entreeHet Steigertheater heeft een plek gekregen in de Lindenberg in de ruimten waarin de centrale bibliotheek was gehuisvest. Daaraan is ook een foyer met restaurant toegevoegd.

.

sterrehof1Vlakbij Utrecht Centraal treinstation staat een karakteristiek ensemble van oude arbeiderswoningen. Projectontwikkelaar Geelen Projecten renoveerde de woningen en gaf ze een nieuwe indeling. CDC adviseerde over bouwfysische aspecten.
.

Paulus van Vliet ontwikkelde het eerste plan voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk te Utrecht. In opdracht van Geelen Bouw (tegenwoordig PLegt Vos) gaf CDC bouwfysische en akoestische adviezen bij het plan van Rokus Visser voor de inbouw van appartementen in deze voormalige kerk. De transformatie vond plaats in 1999. Het complex staat tegenwoordig bekend onder de naam Rosarium, zie

http://www.plegt-vos.nl/referenties/transformatie/herbestemming_voormalige_heilig_hartkerk_te_utrecht/

.

CDC in beeld

Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat