Please update your Flash Player to view content.
 
vochtVochtklachten kunnen ontstaan in bijvoorbeeld kelders, woonkamers en slaapkamers, maar ook in bedrijfsruimten, kantoren e.d. Het verschijnsel kan zich openbaren in natte plekken, schimmelgroei, muffe lucht tot loslaten van stucwerk.
.
Een plotseling optredend vochtprobleem is vaak te herleiden tot een recente verandering in gebruik , bouwkundig of installatietechnisch gebrek (lekkage goot of leiding) of externe omstandigheden (hoge grondwaterstand of hoge luchttemperatuur en -vochtigheid ). Langdurige en aanhoudende klachten zijn vaak complexer. Voor de hand liggende aanpassingen helpen dan niet of leiden zelfs tot een toename van klachten. Meestal gaat het om een combinatie van oorzaken als koudebruggen, afscherming door gordijnen, fouten in het ontwerp of uitvoering, dampremmende afwerking, ventilatievoorzieningen, drukverschil over een gevel of andere condities voor condensatie of slechte vochtregulering. Voor de oplossing is het dan nodig om al die factoren in beeld te brengen en te wegen naar hun invloed, soms ondersteund door metingen. Belangrijke technische en meetbare factoren daarbij zijn:
  • Luchttemperatuur;
  • Oppervlaktetemperaturen;
  • Luchtvochtigheid;
  • Luchtdichtheid;
  • Ventilatie-effectiviteit.

Climatic Design Consult heeft inmiddels vochtproblemen naar tevredenheid opgelost in woningen, kantoren, musea en diverse bedrijfsruimten.

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat