Please update your Flash Player to view content.
 
vochtVochtklachten kunnen ontstaan in bijvoorbeeld kelders, woonkamers en slaapkamers, maar ook in bedrijfsruimten, kantoren e.d. Het verschijnsel kan zich openbaren in natte plekken, schimmelgroei, muffe lucht tot loslaten van stucwerk.
.
Een plotseling optredend vochtprobleem is vaak te herleiden tot een recente verandering in gebruik , bouwkundig of installatietechnisch gebrek (lekkage goot of leiding) of externe omstandigheden (hoge grondwaterstand of hoge luchttemperatuur en -vochtigheid ). Langdurige en aanhoudende klachten zijn vaak complexer. Voor de hand liggende aanpassingen helpen dan niet of leiden zelfs tot een toename van klachten. Meestal gaat het om een combinatie van oorzaken als koudebruggen, afscherming door gordijnen, fouten in het ontwerp of uitvoering, dampremmende afwerking, ventilatievoorzieningen, drukverschil over een gevel of andere condities voor condensatie of slechte vochtregulering. Voor de oplossing is het dan nodig om al die factoren in beeld te brengen en te wegen naar hun invloed, soms ondersteund door metingen. Belangrijke technische en meetbare factoren daarbij zijn:
  • Luchttemperatuur;
  • Oppervlaktetemperaturen;
  • Luchtvochtigheid;
  • Luchtdichtheid;
  • Ventilatie-effectiviteit.

Climatic Design Consult heeft inmiddels vochtproblemen naar tevredenheid opgelost in woningen, kantoren, musea en diverse bedrijfsruimten.

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei 2016 opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Het vestinghotel in Naarden is open. De verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, is afgerond en in gebruik genomen. Gasten overnachten in sfeer in twintig bijzonder hotelkamers waarvan de suite de meest bijzondere is.
Vestinghotel marktstraat
Op 21 april 2017 opende de Rode Winkel in Utrecht opnieuw haar deuren na een ingrijpende verbouwing. Architect Thomas Kemme verbond de beide panden door de doorgang daartussen te overkappen en de zijwanden van de doorgang naar beide panden te openen. De historische toegangspoort naar het achtergebied vormt nu de entree van de winkel. CDC adviseerde op het gebied van de installatietechniek en bouwfysica
DSCN5083DSCN5075