Please update your Flash Player to view content.
 
comfortmetingKlachten over het binnenklimaat als te koud, te warm en te weinig ventilatie met één oorzaak, zoals slecht functionerende ventilatie, zonwering of verwarming zijn vaak eenvoudig te traceren en verhelpen door een technische dienst of installateur. Lastiger wordt het als de klachten vager zijn en "eenvoudige" aanpassingen niet helpen of zelfs leiden tot een toename van klachten over tocht, geluid en temperatuur.
.
De oorzaak van de klachten ligt vaak bij verschillende factoren die elkaar ook nog eens onderling beïnvloeden. Het is dan nodig om al die factoren in beeld te brengen en te wegen naar hun invloed, soms ondersteund door metingen. Belangrijke technische en meetbare factoren daarbij zijn:
  • Luchttemperatuur;
  • Luchtsnelheden;
  • Stralingsuitwisseling met koude en warme oppervlakken;
  • Geluidniveau;
  • Luchtvochtigheid;
  • Lichtniveau op de werkplek;
  • CO2-percentage in de lucht.

Daarnaast speelt het individueel kunnen ingrijpen op de ventilatie, binnentemperatuur, kunstverlichting, zonwering en lichtwering een belangrijke rol in de acceptatie van opgelegde ongemakken door centrale installaties en bouwkundige voorzieningen die hun taak niet goed vervullen.

Tot slot gaan emoties vaak een rol spelen bij aanhoudende klachten. Een onafhankelijke visie en aanbevelingen voor verbeteringen met betrokkenheid van de gebruikers kunnen dan wonderen verrichten.

Climatic Design Consult heeft inmiddels comfortklachten naar tevredenheid opgelost in scholen, ontmoetingscentra, kantoren, penitentiaire inrichtingen, winkels, horeca en woningen.

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat