Please update your Flash Player to view content.
 
marnix1Op de plaats van het oude zwembad "Marnix" verrijst een nieuw multifuntioneel complex met nieuw zwembad, sporthal, fitnessruimte en kantoren.
. opdrachtgever: gemeente Amsterdam
projectmanagement: SRO, Amersfoort
architecten: Mecanoo, Delft en Wind, Drachten
installatie-adviseur: Herman de Groot, Leusden
constructeur: Pieters Bouwtechniek
bouwfysica: Climatic Design Consult

CDC adviseerde over:
  • lichtinval via een wand bestaande uit volledig glazen bouwstenen;
  • geluidisolatie tussen sporthal en het eronder gelegen zwembad en tussen de fitnessruimte en de eronder gelegen kantoren;
  • vochttechnische aspecten van het zwembad;
  • geluidemissie naar de omgeving vanuit het zwembad;
  • akoestiek in het zwembad, de sporthal en de centrale hal.

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei 2016 opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Het vestinghotel in Naarden is open. De verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, is afgerond en in gebruik genomen. Gasten overnachten in sfeer in twintig bijzonder hotelkamers waarvan de suite de meest bijzondere is.
Vestinghotel marktstraat
Op 21 april 2017 opende de Rode Winkel in Utrecht opnieuw haar deuren na een ingrijpende verbouwing. Architect Thomas Kemme verbond de beide panden door de doorgang daartussen te overkappen en de zijwanden van de doorgang naar beide panden te openen. De historische toegangspoort naar het achtergebied vormt nu de entree van de winkel. CDC adviseerde op het gebied van de installatietechniek en bouwfysica
DSCN5083DSCN5075