Please update your Flash Player to view content.
 
bangkok1De Nederlandse ambassade in Bangkok bestaat uit een nieuwe kanselarij en een bestaande residentie. Uitgangspunt was dat ook in een tropisch klimaat moet worden voldaan aan comfort eisen die in Nederland gangbaar zijn.


. architect en hoofdaannemer van het NL-ontwerpteam: Hubert-Jan Henket architecten bna
constructeur: ABT, Arnhem
klimaatbeheersing en installatietechniek: Huisman & Van Muijen, 's Hertogenbosch
bouwfysica: Climatic Design Consult
landschapsontwerp: Michael van Gessel

bangkok2Om de zon effectief te weren is over het gehele gebouw voor de kanselarij een horizontaal dak met grote overstekken ontworpen en zorgen bomen aan de achterzijde van het gebouw voor effectieve zonwering door lage oppervlaktetemperaturen. Daarnaast zullen aan de buitenzijde van de kantoorvertrekken als vangnet voor openingen tussen de bomen horizontale lamellen aangebracht worden ook om grote luminantieverschillen te nivelleren. Met behulp van daglichtsimulaties zijn de luminantieverhoudingen berekend. Op grond van die berekeningen zijn de plaats, afmetingen en vorm van de lamellen gekozen. Een Thais ontwerpteam heeft het ontwerp uitgewerkt en de uitvoering van de kanselarij begeleid.


CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei 2016 opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Het vestinghotel in Naarden is open. De verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, is afgerond en in gebruik genomen. Gasten overnachten in sfeer in twintig bijzonder hotelkamers waarvan de suite de meest bijzondere is.
Vestinghotel marktstraat
Op 21 april 2017 opende de Rode Winkel in Utrecht opnieuw haar deuren na een ingrijpende verbouwing. Architect Thomas Kemme verbond de beide panden door de doorgang daartussen te overkappen en de zijwanden van de doorgang naar beide panden te openen. De historische toegangspoort naar het achtergebied vormt nu de entree van de winkel. CDC adviseerde op het gebied van de installatietechniek en bouwfysica
DSCN5083DSCN5075