Please update your Flash Player to view content.
 

hufgebouw2In opdracht van Provast maakte Wessel de Jonge, architecten BNA bv het plan voor de revitalisatie van de al 15 jaar leegstaande verdiepingen van het Huf-gebouw aan de Hoogstraat te Rotterdam.

.

Het door van de Broek en Bakema ontworpen gebouw voor schoenenmagazijn Huf is een in de traditie van dat bureau open en transparant gebouw uit 1953 in het na de oorlog weer opgebouwde stadshart van Rotterdam.
Op de vraag wat Van de Broek en Bakema zouden hebben gedaan als ze voor de kantoren met 100% glazen gevels een acceptabel binnenklimaat hadden ontworpen, gaf Wessel de Jonge architecten het antwoord met archieftekeningen van Van den Broek en Bakema: daarop stond zonwering getekend. In de bestaande puien zaten zelfs de gaten waaraan de zonwering bevestigd had moeten worden.

opdrachtgever: Provast
architect: Wessel de Jonge architecten bna bv
installaties: Ingenieursbureau Linssen, Amsterdam
bouwfysica: Climatic Design Consult

Het Hufgebouw is in 2010 aangewezen als Rijksmonument

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat