Please update your Flash Player to view content.
 

onRenovatie van het hoofdkantoor van de voormalige Oranje Nassaumijn ten behoeve van hergebruik door NITG-TNO 1997. Het gebouw is een jong monument, ontworpen door Roosenburg in 1932. De architect heeft aanzicht, eigenschappen en interieur van het gebouw zoveel mogelijk gerestaureerd.

.

architect: Prof. ir. J. Coenen, Maastricht
bijdrage CDC: bouwfysica, akoestiek en installatieconcept

CDC heeft vanuit de bouwfysica bijgedragen aan de ontwikkeling van het architectonisch concept. De bouwfysische randvoorwaarden in relatie tot handhaving van enkel glas zijn sturend geweest voor de herbestemming. Dit leidde tot keuze voor een dienst met veel opslag (niet verblijfsgebied), welke is gerealiseerd in bufferzone aan de geluidbelaste gevel. Het comfort is gerealiseerd met losse 'comfortschermen' per werkplek. De warmteverliezen door het enkelglas zijn gecompenseerd door warmte-opwekking met behulp van een warmtepomp die overtollige warmte uit het nabijgelegen CBS-gebouw als bron heeft. De haalbaarheid van het betrekken van warmte uit de oude mijnschachten is onderzocht.

on2on3Na vertrek van NITG-TNO uit Heerlen is in 1999 besloten de eenheid Centrale Invoer van de Belastingdienst te vestigen in het Oranje Nassau gebouw. De verwerking van grote hoeveelheden papier vergt een stabiele relatieve vochtigheid, waardoor bevochtiging is vereist. De grote hoeveelheid apparatuur en computers vraagt om veel koeling. Deze eisen verdragen zich niet met de historische gevel met enkel glas en ongeïsoleerde profielen. Daarom is een concept met een tweede gevel op ca. 1 m achter de bestaande gevel ontwikkeld.

onscherm

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei 2016 opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Het vestinghotel in Naarden is open. De verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, is afgerond en in gebruik genomen. Gasten overnachten in sfeer in twintig bijzonder hotelkamers waarvan de suite de meest bijzondere is.
Vestinghotel marktstraat
Op 21 april 2017 opende de Rode Winkel in Utrecht opnieuw haar deuren na een ingrijpende verbouwing. Architect Thomas Kemme verbond de beide panden door de doorgang daartussen te overkappen en de zijwanden van de doorgang naar beide panden te openen. De historische toegangspoort naar het achtergebied vormt nu de entree van de winkel. CDC adviseerde op het gebied van de installatietechniek en bouwfysica
DSCN5083DSCN5075