Please update your Flash Player to view content.
 

onRenovatie van het hoofdkantoor van de voormalige Oranje Nassaumijn ten behoeve van hergebruik door NITG-TNO 1997. Het gebouw is een jong monument, ontworpen door Roosenburg in 1932. De architect heeft aanzicht, eigenschappen en interieur van het gebouw zoveel mogelijk gerestaureerd.

.

architect: Prof. ir. J. Coenen, Maastricht
bijdrage CDC: bouwfysica, akoestiek en installatieconcept

CDC heeft vanuit de bouwfysica bijgedragen aan de ontwikkeling van het architectonisch concept. De bouwfysische randvoorwaarden in relatie tot handhaving van enkel glas zijn sturend geweest voor de herbestemming. Dit leidde tot keuze voor een dienst met veel opslag (niet verblijfsgebied), welke is gerealiseerd in bufferzone aan de geluidbelaste gevel. Het comfort is gerealiseerd met losse 'comfortschermen' per werkplek. De warmteverliezen door het enkelglas zijn gecompenseerd door warmte-opwekking met behulp van een warmtepomp die overtollige warmte uit het nabijgelegen CBS-gebouw als bron heeft. De haalbaarheid van het betrekken van warmte uit de oude mijnschachten is onderzocht.

on2on3











Na vertrek van NITG-TNO uit Heerlen is in 1999 besloten de eenheid Centrale Invoer van de Belastingdienst te vestigen in het Oranje Nassau gebouw. De verwerking van grote hoeveelheden papier vergt een stabiele relatieve vochtigheid, waardoor bevochtiging is vereist. De grote hoeveelheid apparatuur en computers vraagt om veel koeling. Deze eisen verdragen zich niet met de historische gevel met enkel glas en ongeïsoleerde profielen. Daarom is een concept met een tweede gevel op ca. 1 m achter de bestaande gevel ontwikkeld.

onscherm

CDC in beeld

Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat