Please update your Flash Player to view content.
 
catharijneconvent Ten behoeve van de renovatie van Museum Catharijne Convent te Utrecht heeft Climatic Design Consult een onderzoek uitgevoerd naar de zontoetreding, daglichttoetreding, akoestische en vochttechnische aspecten.
.



opdrachtgever: Museum Catharijne Convent, Utrecht respectievelijk Rijksgebouwendienst directie Noord-west
architect: Henket & partners architecten, Esch
contructeur: ABT, Arnhem
klimaatbeheersing: RGD, DO & T, Den Haag
E-installaties: Dijkoraad
Verlichtingsadvies: Joost de Beij licht
Inrichting/tentoonstellingsontwerp: Kinkorn, Tilburg
bijdrage Climatic Design Consult: diverse bouwfysische deelstudies
Museum Catharijneconvent, Utrecht
Voor het bepalen van de directe bezonning en de verlichtingssterke door daglicht zijn metingen uitgevoerd. Op basis van dit onderzoek zijn keuzes gemaakt voor de noodzakelijke zon- en lichtwerende voorzieningen, zodat aan de eisen voor conservering van het tentoongestelde wordt voldaan. Daarnaast zijn analyses uitgevoerd en adviezen gegeven om temperatuurvariaties in museale ruimten te beperken en vochtproblemen te voorkomen respectievelijk op te lossen.

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat