Please update your Flash Player to view content.
 

Van Nelle Ontwerpfabriek, RotterdamCDC is als bouwfysisch en installatietechnisch adviseur betrokken bij de herbestemming van de gebouwen op het terrein van de voormalige Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

  

.

opdrachtgever: Kondor Wessels Ontwerpfabriek
coordinerend architect en architect expeditiegebouw: Wessel de Jonge architect, Rotterdam
interieur en inbouw fabrieken: Claessens Erdmann architects & designers, Amsterdam
interieurarchitect hoofdkantoor: Molenaar & Van Winden architecten, Delft
constructeur: ABT Raadgevende Ingenieurs en Bartels Raadgevende Ingenieurs
bouwfysica en installatieconcepten: Climatic Design Consult

De oude fabrieken voor tabak, koffie en thee van Van Nelle, een rijksmonument en genomineerd voor de Unesco-lijst van werelderfgoederen, heeft nu een nieuwe functie als Ontwerpfabriek. Het thema 'Licht, Lucht en ruimte' en de uitwerking daarvan door de oorspronkelijke ontwerpers Brinkman en Van der Vlugt is daarbij zo veel mogelijk gerespecteerd. De gebouwen zijn geschikt voor verhuur aan diverse soorten ontwerpende en producerende bedrijven en worden regelmatig gebruikt voor evenementen.

CDC is ook betrokken bij de herbestemmingen van het Expeditiegebouw en de Schiehallen op het Van Nelle terrein. (uitvoerend architect: Wessel de Jonge architecten)

Van Nelle Ontwerpfabriek, Rotterdamnelle3nelle4

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat