Please update your Flash Player to view content.
 

Van Nelle Ontwerpfabriek, RotterdamCDC is als bouwfysisch en installatietechnisch adviseur betrokken bij de herbestemming van de gebouwen op het terrein van de voormalige Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

  

.

opdrachtgever: Kondor Wessels Ontwerpfabriek
coordinerend architect en architect expeditiegebouw: Wessel de Jonge architect, Rotterdam
interieur en inbouw fabrieken: Claessens Erdmann architects & designers, Amsterdam
interieurarchitect hoofdkantoor: Molenaar & Van Winden architecten, Delft
constructeur: ABT Raadgevende Ingenieurs en Bartels Raadgevende Ingenieurs
bouwfysica en installatieconcepten: Climatic Design Consult

De oude fabrieken voor tabak, koffie en thee van Van Nelle, een rijksmonument en genomineerd voor de Unesco-lijst van werelderfgoederen, heeft nu een nieuwe functie als Ontwerpfabriek. Het thema 'Licht, Lucht en ruimte' en de uitwerking daarvan door de oorspronkelijke ontwerpers Brinkman en Van der Vlugt is daarbij zo veel mogelijk gerespecteerd. De gebouwen zijn geschikt voor verhuur aan diverse soorten ontwerpende en producerende bedrijven en worden regelmatig gebruikt voor evenementen.

CDC is ook betrokken bij de herbestemmingen van het Expeditiegebouw en de Schiehallen op het Van Nelle terrein. (uitvoerend architect: Wessel de Jonge architecten)

Van Nelle Ontwerpfabriek, Rotterdamnelle3nelle4

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei 2016 opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Het vestinghotel in Naarden is open. De verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, is afgerond en in gebruik genomen. Gasten overnachten in sfeer in twintig bijzonder hotelkamers waarvan de suite de meest bijzondere is.
Vestinghotel marktstraat
Op 21 april 2017 opende de Rode Winkel in Utrecht opnieuw haar deuren na een ingrijpende verbouwing. Architect Thomas Kemme verbond de beide panden door de doorgang daartussen te overkappen en de zijwanden van de doorgang naar beide panden te openen. De historische toegangspoort naar het achtergebied vormt nu de entree van de winkel. CDC adviseerde op het gebied van de installatietechniek en bouwfysica
DSCN5083DSCN5075