Please update your Flash Player to view content.
 
cygnus gevel"Het Schip" is in gebruik. Het Cygnus Gymnasium heeft het bijzondere gebouw langs de Wibautstraat in gebruik genomen. Het ontwerp van J.B. Ingwersen, dat sterk geïnspireerd op de Unité d’Habitation van Le Corbusier, is gerenoveerd door Wessel de Jonge architecten.

. Het gebouw is compleet schoon gemaakt. Beton is hersteld. Er is veel asbest verwijderd. Kozijnen zijn hersteld en zo veel mogelijk behouden. Een niet originele dakopbouw is verwijderd. De sportzaal is in ere hersteld en verbonden met de mediatheek waardoor er een ruimte met podium is ontstaan.

cygnus entree
CDC adviseerde bij de verbouwing van dit rijksmonument over het klimaatconcept, energiegebruik, thermische isolatie, geluidisolatie, geluidwering van de gevel en akoestiek in ruimten.

cygnus betondetailcygnus gangcygnus avond

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat