Please update your Flash Player to view content.
 

Ons_Gebouw_5 Aan de Havenstraat tegenover de Oude Haven in Hilversum staat Ons Gebouw. Ons Gebouw is geroveerd door Molenaar & Van Winden architecten en in september geopend met woningen voor cliënten van Sherpa in het project geWoon op jezelf.

.


Ons Gebouw, gebouwd als verenigingsgebouw voor de vakbond en ontworpen door J. van Laren, heeft een lange traditie van verschillende gebruiksfuncties zoals bioscoop, kinderopvang, radiostudio en meer. Het gebouw is van binnen volledig gestript. Er zijn nieuwe vloeren in gekomen. CDC adviseerde in opdracht van Dudok Ontwikkeling over de bouwfysica en het installatieconcept.

Elke woning, geschikt voor één bewoner, is anders. Voor de vervangen stalen puien zijn nieuwe ranke metalen puien terugOns_Gebouw_1gekomen die technische aan hedendaagse eisen voldoen. Er is uitstekend thermisch isolerend glas toegepast. Vanwege de geluidbelasting van wegverkeer over de Havenstraat, is aan de voorzijde geluidisolerend glas toegepast. In de appartementen zijn ook geluidgedempte ventilatievoorzieningen aangebracht.
Ons_Gebouw_4
Enkele bijzondere stalen puien, zoals paraboolvormige, zijn behouden. Het oude glas-in-lood in hersteld en teruggebracht in dubbel glas.Ons_Gebouw_3


In de meeste woningen is een "losstaande natte box" gemaakt. In die box bevinden zich alle keukenfaciliteiten en is het sanitair ondergebracht. De ruimte boven de box kan gebruikt worden als slaapplaats.
Ons Gebouw 2

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei 2016 opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Het vestinghotel in Naarden is open. De verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, is afgerond en in gebruik genomen. Gasten overnachten in sfeer in twintig bijzonder hotelkamers waarvan de suite de meest bijzondere is.
Vestinghotel marktstraat
Op 21 april 2017 opende de Rode Winkel in Utrecht opnieuw haar deuren na een ingrijpende verbouwing. Architect Thomas Kemme verbond de beide panden door de doorgang daartussen te overkappen en de zijwanden van de doorgang naar beide panden te openen. De historische toegangspoort naar het achtergebied vormt nu de entree van de winkel. CDC adviseerde op het gebied van de installatietechniek en bouwfysica
DSCN5083DSCN5075