Please update your Flash Player to view content.
 

Ons_Gebouw_5 Aan de Havenstraat tegenover de Oude Haven in Hilversum staat Ons Gebouw. Ons Gebouw is geroveerd door Molenaar & Van Winden architecten en in september geopend met woningen voor cliënten van Sherpa in het project geWoon op jezelf.

.


Ons Gebouw, gebouwd als verenigingsgebouw voor de vakbond en ontworpen door J. van Laren, heeft een lange traditie van verschillende gebruiksfuncties zoals bioscoop, kinderopvang, radiostudio en meer. Het gebouw is van binnen volledig gestript. Er zijn nieuwe vloeren in gekomen. CDC adviseerde in opdracht van Dudok Ontwikkeling over de bouwfysica en het installatieconcept.

Elke woning, geschikt voor één bewoner, is anders. Voor de vervangen stalen puien zijn nieuwe ranke metalen puien terugOns_Gebouw_1gekomen die technische aan hedendaagse eisen voldoen. Er is uitstekend thermisch isolerend glas toegepast. Vanwege de geluidbelasting van wegverkeer over de Havenstraat, is aan de voorzijde geluidisolerend glas toegepast. In de appartementen zijn ook geluidgedempte ventilatievoorzieningen aangebracht.
Ons_Gebouw_4
Enkele bijzondere stalen puien, zoals paraboolvormige, zijn behouden. Het oude glas-in-lood in hersteld en teruggebracht in dubbel glas.Ons_Gebouw_3


In de meeste woningen is een "losstaande natte box" gemaakt. In die box bevinden zich alle keukenfaciliteiten en is het sanitair ondergebracht. De ruimte boven de box kan gebruikt worden als slaapplaats.
Ons Gebouw 2

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat