Please update your Flash Player to view content.
 

BTDustDLA+ landscape architects zond samen met Durisol Raalte en Climatic Design Consult onder het motto "Bite the Dust" een idee in dat binnen het Innovatieprogramma Luchtkwaliteit in de categorie "schermen voor een betere luchtkwaliteit" uitgeroepen is tot winnaar. CDC gaf stromingstechnische adviezen.

.

Het Innovatie Programma Luchtkwaliteit heeft een prijsvraag uitgeschreven voor geluidschermen die een bijdrage geven aan de verbetering van de luchtkwaliteit; met name de beheersing van de fijn stof emissies van wegen. Het team van DLA+, Durisol en CDC ontwikkelde geluidschermen die fijn stof binden door de toepassing van houtvezelbeton-elementen. Daartoe is een geometrie ontwikkeld die:
- zo veel mogelijk lucht vanaf de weg langs de elementen voert;
- de luchtsnelheid bij de oppervlakken zo laag mogelijk houdt om depositie mogelijk te maken.
De stroming door de elementen met een groot ontwikkeld oppervlak aan houtvezelcement wordt bevorderd door bij wind vanaf de wegzijde bovenaan het scherm te zorgen voor extra zuiging: het principe van een gek.
gek1

gek2

CDC in beeld

Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat