Please update your Flash Player to view content.
 

stedelijkHenket & Partners Architecten
constructeur: ABT
landschapsarchitect: M. van Gessel
kosten: Bremen Bouwadviseurs
CDC: bouwfysisch concept

.
Climatic Design Consult heeft bijgedragen aan het ontwerp van de daglichttoetreding. In een separate studie is aangegeven hoe de daglichttoepassing in het museum kan worden geoptimaliseerd, met referentie naar de analyse die in het oorspronkelijke ontwerp van Weismann ook heeft geleid tot daglichttoetreding aan zuid georienteerde kappen.

Het uiteindelijk ontwerp van de daglichttoetreding voor het nieuwbouwgedeelte is op grond van nadere overwegingen en in samenhang met constructieve, installatietechnische en architectonische uitgangspunten gebaseerd op de toelating van (kleine hoeveelheden) zonlicht.

Projectbeschrijving op website Biermanhenket architecten: http://www.biermanhenket.nl/default.asp?pageID=5&listCatID=1&listItemID=36&lang=nl&listSubItemID=98

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat