Please update your Flash Player to view content.
 

stedelijkHenket & Partners Architecten
constructeur: ABT
landschapsarchitect: M. van Gessel
kosten: Bremen Bouwadviseurs
CDC: bouwfysisch concept

.
Climatic Design Consult heeft bijgedragen aan het ontwerp van de daglichttoetreding. In een separate studie is aangegeven hoe de daglichttoepassing in het museum kan worden geoptimaliseerd, met referentie naar de analyse die in het oorspronkelijke ontwerp van Weismann ook heeft geleid tot daglichttoetreding aan zuid georienteerde kappen.

Het uiteindelijk ontwerp van de daglichttoetreding voor het nieuwbouwgedeelte is op grond van nadere overwegingen en in samenhang met constructieve, installatietechnische en architectonische uitgangspunten gebaseerd op de toelating van (kleine hoeveelheden) zonlicht.

Projectbeschrijving op website Biermanhenket architecten: http://www.biermanhenket.nl/default.asp?pageID=5&listCatID=1&listItemID=36&lang=nl&listSubItemID=98

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei 2016 opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
BOEi en Impact Vastgoed herbestemmen het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis tot een woongebouw. Het Zuiderziekenhuis was een gemeentelijk ziekenhuis, waaraan ook Van der Steur, de toenmalige stadsarchitect, nog had een laatste hand had gelegd. Molenaar & Co ontwerpt de verbouwing en CDC adviseert op het gebied van de akoestiek en bouwfysica.
ZuideR zuidgevel
Het vestinghotel in Naarden is open. De verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, is afgerond en in gebruik genomen. Gasten overnachten in sfeer in twintig bijzonder hotelkamers waarvan de suite de meest bijzondere is.
Vestinghotel marktstraat
Op 21 april 2017 opende de Rode Winkel in Utrecht opnieuw haar deuren na een ingrijpende verbouwing. Architect Thomas Kemme verbond de beide panden door de doorgang daartussen te overkappen en de zijwanden van de doorgang naar beide panden te openen. De historische toegangspoort naar het achtergebied vormt nu de entree van de winkel. CDC adviseerde op het gebied van de installatietechniek en bouwfysica
DSCN5083DSCN5075