Please update your Flash Player to view content.
 

338 overzicht3dHet college van Waregem (B) liet een oproep voor een nieuwe bibliotheek inschrijven in de Open Oproepprocedure van de Vlaams Bouwmeester. Het ontwerp van Wessel de Jonge architecten bedt de nieuwe bibliotheek in in het stedelijk weefsel; dit ontwerp werd geselecteerd als winnaar.
figuur: Wessel de Jonge Architecten BV

.

sphinx-kwartierfiguur: Happel Cornelisse Architecten


Happel Cornelisse Architecten won een tweede prijs in Europan 10 met een plan voor stedelijk, compact, verkavelde woonblokken op het ommuurde terrein van het voormalige Brikkengebouw op het Sphinxterrein. Zie ook: het project op de website van Happel en Cornelisse
 

.
Situatieschetsarchitecten: AR-TE, Leuven en Poponcini en Lootens te Antwerpen
constructeur: Sinclair, Knight, Merz (London)
CDC: bouwfysisch en installatietechnisch concept





(Afbeelding: Structuurplan gemeente Leuven)

.

tue1Door de voormalige functie van dit gebouw (scheikunde) was er veel ruimte gereserveerd voor luchtkanalen. De overtollige schachtruimte, verdiepingshoogte en ondergrondse gangen werden in het ontwerp zoveel mogelijk ingezet voor het (voor studenten) tastbaar maken van koeling van ventilatielucht door de bodem, warmteterugwinning door verticale bouwkundige schachten en voorverwarming van ventilatielucht met zonnecollectoren.

.

Ceres-1Herbestemming voormalige centrale ketelhuis TU Eindhoven tot huisvesting Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen.
Henket & Partners Architecten.

.

absorptionWiegerinck Architecten diende een visie op het ontwerp van een afscherming tegen grondgeluid voor de Polderbaan van Schiphol in. CDC adviseerde over de middelen om Hoofddorp Noord te beschermen tegen grondgeluid en over beperking van risico's door turbulentie bij landingen.

.

BTDustDLA+ landscape architects zond samen met Durisol Raalte en Climatic Design Consult onder het motto "Bite the Dust" een idee in dat binnen het Innovatieprogramma Luchtkwaliteit in de categorie "schermen voor een betere luchtkwaliteit" uitgeroepen is tot winnaar. CDC gaf stromingstechnische adviezen.

.

WTO east-south De uitbreiding van het kantoor van de Wereld Handels Organisatie te Geneve moet voldoen aan de strengste Zwitserse energieprestatie-eisen. CDC adviseerde voor de inzending van Schuurman architects (Helsinki) het installatie-technisch en bouwfysisch concept en bracht luiken als passieve zonnecollectoren in.

.

stedelijkHenket & Partners Architecten
constructeur: ABT
landschapsarchitect: M. van Gessel
kosten: Bremen Bouwadviseurs
CDC: bouwfysisch concept

.

CDC in beeld

Ypenburg
Op 26 mei j.l. opende Pieter van Vollenhove het voormalige stationsgebouw van vliegveld Ypenburg dat is herbestemd tot kantoor. BOEi is eigenaar en opdrachtgever voor de cascorestauratie en herbestemming van het gebouw van Brinkman en Van de Vlugt tot een kantoor. Camiel Berns ontwierp van de cascorestauratie en herbestemming.

CDC gaf voor de cascorestauratie van dit rijksmonument bouwfysisch en installatietechnisch advies.

Opdrachtgever: BOEi
Architect: Berns architectuur (Camiel Berns)
Constructieadviseur: Tielemans/Eric van Vianen
Bouwfysisch en installatietechnischadvies cascorestauratie: CDC
Broederhuis voorgevelAan de Postjesweg in Amsterdam wordt het voormalige Broederhuis verbouwd naar woningen en horeca. Nadat het gebouw in de afgelopen jaren meerdere functies heeft gehad waaronder moskee, komen er nu 32 appartementen in het U-vormige gebouw. Dertig startersstudio's en twee riante appartementen. In het voorblok is op de begane grond ruimte voor horeca.

Broederhuis entree horeca

Opdrachtgever: Archangel Bouw Amsterdam
Architect: Villanova Architecten, Rotterdam
In opdracht van Brouwershoff/Nijkerk ontwerpt Wessel de Jonge architecten de herbestemming van het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad te Amsterdam tot multi-tenant kantoor. CDC ondersteunt het ontwerpteam met bouwfysica en draagt het installatietechnisch concept voor verwarming en koeling aan.
BWH gevelfragment

Met ingang van 1 februari 2016 is de verbouw van het voormalige politiebureau en gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Naarden, een gemeentelijk monument, begonnen. Het karakteristieke oude pand met een annex wordt verbouwd naar een hotel: het Vestinghotel.
Vestinghotel marktstraat